2020. okt 16.

Borkészítés

írta: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Borkészítés

Minden, ami szüret 3. rész

A szüretet különböző borkészítő eljárások és munkafolyamatok követték. Legfontosabb tennivaló a fürtök megtörése, a lényerés, és a must vagy a bor tároló edénybe juttatása (bortárolás) volt. A szőlőfeldolgozás módja függött a borkészítés helyi hagyományaitól és attól, hogy milyen gazdasági épületek…

Tovább Szólj hozzá

szüret bor borkészítés sz: Németh Anna

2020. okt 13.

A szüret

írta: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
A szüret

Minden, ami szüret 2. rész

Az év ezen időszakában már országszerte szüretelnek, találkozik a család, eljönnek a barátok, és egy jó hangulatú szürettel alapozzák meg az ezévi bor kiváló minőségét. A következőkben a 19. és a 20. század eleji szüreteket idézzük föl, pontosan hogy is telt egy ilyen nap, mely területen mikor…

Tovább Szólj hozzá

ünnepek szüret bor szőlő sz: Németh Anna

süti beállítások módosítása